Gisteren had ik een zakelijke afspraak en dus had ik besloten om me iets netter te kleden dan normaal. Tijdens de afspraak merkte ik dat het tussen mijn vrouwelijke gesprekspartner en mij af en toe een beetje stroef verliep, ik had het nog niet in de gaten. Totdat ik aan het einde van de afspraak mijn tas pakte en de dame zich liet ontvallen dat zij normaal gesproken ook altijd een rokje droeg. Maar vandaag even niet.

Oh, dat was het. Ik had mijn gesprekspartner blijkbaar onzeker gemaakt over haar kleding! Toen ik buiten stond merkte ik de teleurstelling bij mezelf. Ik vind dat toch zo jammer! Dat wij vrouwen nog altijd de neiging hebben om eerst in de onzekerheid schieten en onszelf te vergelijken met een andere vrouw. En in die vergelijking komen we er zelf dan niet heel goed vanaf.

Ik doe nu mee aan een Money Flow Challenge en de dame die dit organiseert had een prijs bedacht voor degene die deze Challenge het meest enthousiast zou delen op Facebook. De prijs was een VIP-halve dag met haar doorbrengen. Nou, daar gebeurde het dus met mij. Want daar vond ik wel wat van! Ik hoorde mezelf gewoon hardop zeggen: Dat doe je toch niet?! Je gaat toch niet jouw gezelschap als prijs weggeven?

En dus heb ik mezelf eerst laten uitrazen en ben ik daarna gaan voelen wat dit nou bij mij losmaakte. Waarom reageerde ik hier zo heftig op? Ik kwam als snel op mijn eigen onzekerheid uit, want deze reactie zegt alles over mij. In het doorademen kwam ik op mijn onzekerheid uit. Want zij deed iets, wat ik niet zo snel zou durven. En toen ik dat snapte, vroeg ik me af wat er zou gebeuren als ik het ook zou durven. En nu vind ik het eigenlijk briljant idee. Want ik weet dat ik iemand ook heel wat te bieden zou hebben in een VIP-halve dag!

Hoe ik me voel en wat ik mezelf waard vind, bepaalt dus hoe ik me kan verbinden met de ander. En zo werkt het toch bij iedere vrouw? Dus kunnen we elkaar gaan steunen in het ons waard voelen? Stoppen met onszelf vergelijken en ons daardoor minderwaardig voelen? Volgens mij gaat het om je eigenheid kunnen omarmen en weten dat jij uniek bent! Dat jij iets te geven hebt wat de wereld nodig heeft. En mocht je toch in de valkuil stappen en merken dat je jezelf aan het vergelijken bent; kun je dan bij jezelf naar binnen gaan en voelen waar die ander je toe uitnodigt?

Dus prachtige vrouwen, zullen we elkaar wat vaker een welgemeend compliment geven? Dat is hoe we elkaar kunnen versterken. Jij bent mooi en uniek en ik ben mooi en uniek en laten we daar van genieten!

A flower doesn’t think of competing with the flower next to it.

It just blooms!

– onbekend –

P.S. Over die VIP-halve dag, die is te winnen! Breng jij het snelst een betalende klant aan? Dan sta ik een halve dag tot je beschikking voor coaching en advies.

 


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >