Afgelopen week zapte ik langs het programma Obese, de Amerikaanse versie. Het was een herhaling en meestal vind ik hier niet zoveel aan. Maar nu bleef ik hangen, want er was iets met de dame waar de aflevering over ging. Ze woog 184 kilo toen het programma begon en ze gaf als redenen voor haar overgewicht vooral mensen en situaties buiten haar de schuld. Door de trainer werden al haar excuses afgepeld en zag ze het licht. Er was niemand anders verantwoordelijk voor haar overgewicht als zijzelf!

Dat was het moment dat ze de beslissing nam. Het was zo mooi om te zien, de diepe overtuiging dat het haar ging lukken. Ze was zo klaar met alle excuses die ze zichzelf had verteld, en zo klaar met haar onzekerheid en haar twijfels of ze het wel zou kunnen. Zij had het zover laten komen en zij was de enige die hier verandering in kon aanbrengen.

Ze besloot niet alleen om af te vallen, maar ze ging ook terug naar school om haar opleiding af te maken. Ondertussen kreeg ze pittige afvaldoelen mee en je zag de verandering. Van een dikke dame met een bozige energie veranderde ze in een zelfbewuste dame die straalde en die de ruimte oplichtte met haar energie. Het was echt zo fijn om naar te kijken! Waarom?

Wat ik bij haar zag was zo’n grote ‘drive’ om haar doelen en dromen waar te maken, dat ze steeds weer ergens in zichzelf de motivatie vond om te blijven gaan. Ook al was ze moe, of ook al zat het even tegen. Dus ze studeerde terwijl ze op de roeimachine zat in haar studentenkamer. En ze ging meedoen met een dansvoorstelling op school, zodat ze kon trainen op een manier die ze leuk vond en makkelijk volhield. Ze was een doorzetter en omdat ze niet wilde opgeven, vond ze allerlei creatieve manieren om haar doelen te bereiken. Ik vond het echt heel inspirerend om te zien!

Het is vaak zo verleidelijk om op te geven, om toe te geven aan de stemmetjes in je hoofd die je aan het twijfelen maken, om te gaan geloven dat het nu nog niet de juiste tijd is, of wat het is dat je jezelf dan ook wijsmaakt. De waarheid is dat als je vastbesloten bent om je doel te halen, je gaat ervaren dat het Universum je helpt om dit doel ook werkelijk te halen. Dan blijken er opeens veel meer oplossingen te zijn dan dat je van te voren had kunnen bedenken. Het begint altijd bij de beslissing om voor je droom te gaan en om daarna die eerste stap te zetten. En houd je ogen open voor de wonderen die je op je pad vindt als je zo op weg bent. Wordt je net als deze dame degene die je altijd hebt gevoeld die je diep van binnen bent? Of blijf je zitten waar je zit, omdat het zo spannend is om jezelf uit te dagen?

Als je ervan droomt om meer de persoon te worden die je diep van binnen bent, maar je weet niet zo goed weet hoe je dat kunt aanpakken: op vrijdag 9 september start de training Liefdevoller met jezelf omgaan in Rotterdam. Binnenkort meer informatie!

 

Believe you can

And you’re halfway there

– Theodore Roosevelt


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >