Is het herkenbaar voor jou? Dat je denkt dat je het alleen moet doen? Ik zie het hier in de praktijk bij mijn klanten en ik herken het ook in mezelf. Eerst even zelf proberen is natuurlijk prima, maar herken je het moment waar op het zachter voor jezelf is om hulp in te roepen?

Hulp vragen is moeilijk
Ik hoor vaak van mijn klanten dat ze vinden dat om hulp vragen een uiting van zwakte is. En dat opgeven voor hen soms een betere optie is dan om hulp vragen. Want wat zal de ander er van vinden? En als ik dan doorvraag, dan blijken er allerlei overtuigingen onder te liggen zoals: als je de ander laat zien dat je zwak bent, dan wordt er misbruik van je gemaakt. Of ik word uitgelachen als ik om hulp vraag. Of ik ben het niet waard om hulp te vragen.

‘Ik weet het niet’
Hulp vragen is wat je weer in verbinding brengt. Want in het ik-kan-het-wel-alleen-denken is die verbinding er niet. Daar is alleen maar piekeren, stressen en je afsluiten van je diepste kern. Wat er voor nodig is om die verbinding te herstellen is dat je durft te erkennen dat je het niet weet. Daardoor ontstaat ruimte. En in die beweging zit de overgave. Door hardop, of in jezelf, te zeggen dat je het even niet weet, sta je open voor hulp. Eerder niet. Dan draai je in rondjes en zie je geen echte oplossingen. Of blijf je in een situatie hangen die niet goed voor je is.

Vraag het je engelen
Dus hulp vragen is de weg uit ‘het alleen doen’. Maar aan wie vraag je dan hulp? Mijn advies is: vraag het de engelen! Die zijn altijd om je heen en die leiden je naar de liefdevolle weg uit de situatie. Of ze geven je het antwoord waar je naar op zoek bent. Steeds weer. Sta open voor de verschillende manieren waarop ze met jou communiceren. Soms is het een gevoel, soms valt je oog op iets, soms komt het antwoord in je dromen of is het iets wat iemand zegt. Wat er voor nodig is, is dat je er voor open staat. En dat je vragen stelt! Door de vrije wil die we gekregen hebben, mogen de engelen je pas helpen als je er om vraagt. Dus vraag! Er staat echt een heel leger aan engelen werkeloos te wachten totdat wij ze aan het werk zetten.

Kies voor de liefde
En ja, je bent het waard! Iedereen heeft zijn eigen engelen en spirit helpers om zich heen en die houden onvoorwaardelijk van je. Zie asjeblieft dat het je ego is die je van dit soort hulp probeert af te houden. Het ego heeft geen bestaansrecht meer als jij kiest voor de liefde. Doorzie dat. Wees krachtig in je besluit om steeds weer voor de liefde te kiezen. Dat is wat de wereld nodig heeft op dit moment. En wat jij nodig hebt om te groeien. En om liefdevoller met jezelf om te gaan.

Move out of your comfortzone.

You can only grow if you are willing

to feel awkward and uncomfortable

when you try something new.

– Brian Tracy –

 


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >