In december 2002, nu dus zo’n 14 jaar geleden, las ik een interview met Ben Okri. Deze Nigeriaanse schrijver hield een prachtig betoog over wat het met de samenleving doet als de boer beeldhouwer had willen worden, de beeldhouwer schilder en de schilder activist. Dan raakt de wereld in de war, doordat mensen niet hun ware roeping volgen. Politici die geen politici behoren te zijn voeren verkeerd beleid. En een journalist die geen journalist had moeten zijn, schrijft geen goede artikelen. Als meer mensen hun ware roeping volgen, dan is er meer geluk in de wereld, aldus Ben Okri.

Dit interview raakte me, ik heb het altijd bewaard en ik lees het af en toe weer. Sinds kort weet ik eindelijk waarom dit artikel zo belangrijk voor me is. Ik heb mijn levensmissie opgeschreven en die is om mensen te helpen thuiskomen bij hen zelf. En als je thuis gekomen bent bij jezelf, dan is het je volledig duidelijk wie je bent en wat je roeping is.

Want thuis komen bij jezelf is jezelf waarderen en helemaal aanvaarden wie je bent. Het geeft vrede in jezelf, als je stopt met vechten om iets te zijn dat je eigenlijk niet bent. Als je stopt met aan een beeld voldoen waarvan jij denkt dat andere mensen dit van jou verwachten. En vanuit deze rust en acceptatie voel je steeds beter wat bij jou hoort.

Stel je voor dat veel meer mensen dit durven, hun ware roeping volgen! Stel je een wereld voor waarin iedereen het plekje vindt waar hij thuis hoort en vanuit daar zijn bijdrage levert. Dat we ieders bijdrage durven vieren omdat iedereen iets anders te bieden heeft. Dat we vieren dat we uniek zijn in ons gelijk zijn. Het mag duidelijk zijn dat ik daar heel blij van word en geloof dat dit mogelijk is. We zijn er nog niet, maar the crazy ones that think that they can change the world, are the ones that do! Help je mee?

 

We live on a blue planet

that circles around a ball of fire

next to a moon that moves the sea,

and you don’t believe in miracles?

– Thegoodvibe.co –

 


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >