Afgelopen week ervoer ik wederom dat niets me in de weg staat om helemaal mezelf te worden, behalve ikzelf. Alle omstandigheden nodigen me uit om voluit in het licht te gaan staan. En ik heb al eerder gemerkt dat dit een enorme angst bij me oproept. Tjonge, daar gaan we weer dacht ik. Want dit heb ik al veel vaker ervaren, dat angst zo kan verlammen. En ik begin echt wel klaar te zijn met bang zijn! Ik ben toch helemaal niet zo’n angsthaas?

De wereld heeft mijn licht nodig, niet mijn angst. En ik heb de neiging om de angst helemaal te gaan onderzoeken en te willen snappen waar die vandaan komt. Die angst is echter een manier om me weg te houden bij wat ik echt wil, waar ik heel erg blij van word. Namelijk mensen laten thuiskomen in zichzelf. In mij zit een kleine vonk die weet wat ik kom doen. En mijn ego laat me steeds denken dat ik dat niet kan of dat die grote dromen niet voor mij zijn weggelegd. Om me te beschermen tegen een teleurstelling. Of om ervoor te zorgen dat ik niet te bijzonder word en dat mijn hoofd niet te ver boven het maaiveld uitkomt. Want dan weet iedereen wat er gaat gebeuren. Pfff, zo vermoeiend!

En dus ben ik het volgende aan het oefenen, durven om de angst er te laten zijn. Om het aan te kijken, te zien en te voelen. En om dan te voelen dat er zoveel meer is. Dat ik zoveel meer ben. En jij ook. Als je op dat moment kiest voor een andere gedachte, dan is die net zo waar. Want je bent ook een mooi mens. Je bent ook liefdevol, je bent ook dapper, je kunt bereiken wat je wilt. Wat je gelooft is wat je ziet. Of wat je denkt is wat je creëert. Dus ik zit nu in de overgang. En iedere keer als ik merk dat ik in de angst schiet, dan zeg ik hardop tegen mezelf dat ik liefde ben, dat ik ervoor kies om me gelukkig te voelen. Dat ik kies om liefde te voelen stromen. En weet je wat? Angst is niet opgewassen tegen liefde. Het werkt! En ik hoop dat het jou ook inspireert om hiermee te gaan oefenen. Want de wereld heeft ook jouw licht nodig!

 

Sometimes the strength within you is not a big fiery flame for all to see,

it is just a tiny spark that whispers ever so softly: You got this, keep going!

– onbekend –


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >

 

 

 

www.freepik.com/free-vector/sunset-light-background_761625.htm Designed by Freepik