Toen ik begon te schrijven stond er boven dit stukje een andere titel. Ik begon met De omgekeerde weg en het klopte niet. Ik merkte dat als ik iets omgekeerd noem er dus blijkbaar een vergelijking is met de niet-omgekeerde weg, of de rechte weg of de juiste weg. Allemaal oordelen en vergelijkingen en dat is niet nodig. Het is mijn pad.

En wat is dat pad dan? Ik ben twee jaar geleden begonnen met mijn eigen bedrijf en ik heb nu een baan in loondienst aangenomen. Voor 24 uur per week, zodat er voldoende tijd over blijft voor mijn bedrijf. En dat er voldoende inkomen binnenkomt waarmee ik de basis kan betalen, dat geeft rust. Uit de inkomsten van mijn bedrijf kan ik in mezelf investeren of iets leuks voor mezelf kopen. Ik ben er zo blij mee!

Door de tijd heen ben ik gaan inzien hoe ik mijn leven altijd inrichtte naar de mening van anderen. Hoe ik van mezelf verwachtte dat ik het hetzelfde moest doen als zij. En dan was het niet zo heel duidelijk wie ‘zij’ dan waren. Maar dit was wel een enorme invloed op mijn leven. Ik keek naar buiten voor goedkeuring, ik rende hard voor complimenten en ik wilde graag toestemming van anderen. En dan ging ik net zo lang met mijzelf en mijn wensen onderhandelen totdat ik iedereen zijn mening had meegenomen in mijn beslissing. Zo vermoeiend!

En nu, nu loop ik mijn pad. Dat is steeds mijn vraag geweest aan het Universum. Willen jullie me helpen om mijn eigen pad te vinden? En mag ik de kracht om dit te blijven lopen? Ik volg mijn ingevingen en mijn gevoel en nu gaat het als vanzelf. Moeiteloos. Het gaat om vertrouwen op dat wat groter is dan mijzelf. Die ingevingen dan ook werkelijk volgen, ik dacht altijd nog dat ik het beter wist. Nu ik dit werkelijk doe, vallen de wonderen zo op mijn pad.

Het geluk zit in mij, daar was het altijd al. Zoals het ook in jou zit. Stop met zoeken, want niemand anders kan jou gelukkig maken. Dan kan alleen jij. Ik gun je een mooie weg naar binnen, naar jouw geluk en jouw eigen pad. En ik deel graag mijn ervaringen en oefeningen met je, zodat je het niet alleen hoeft te doen. Het pad heeft voor mij zo’n 15 jaar geduurd en ik weet dat het voor jou sneller kan. Nieuwsgierig? Klik hieronder op maak een afspraak

 


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >