Degene die mijn blogs vaker lezen, weten dat ik vaak schrijf over angst en beperkende overtuigingen. Niet omdat ik het zo leuk vind om hier over te schrijven, maar het is een zeer regelmatig terugkerend thema in mijn leven. Zo heb ik de neiging heb om mezelf kleiner te maken dan dat ik ben.

Dan voel ik me fantastisch en weet ik dat ik mijn talenten en kwaliteiten niet zomaar heb gekregen. Dat het klopt dat ik juist die eigenschappen heb en dat er een plan is voor mij. Dat ik met mijn gaven mensen mag helpen en ondersteunen in het vinden van hun eigen kracht. Dat voel ik dan tot in mijn tenen, zeker als ik in een sessie ben of net daarvoor of daarna. En daarna komen dan de stemmetjes die me aan het twijfelen brengen.

Ik weet dat veel meer mensen hier last van hebben. Dat we geleerd hebben om onze kop niet boven het maaiveld uit te steken, dat we beter normaal kunnen doen (dan doen we al gek genoeg), dat we niet mogen opscheppen en dat als je voor een duppie geboren bent je nooit een kwartje wordt. Deze overtuigingen krijgen we mee vanuit onze opvoeding en de maatschappij en we kiezen er voor om ze te geloven. Waarom? Omdat het ook heel spannend is om voor je eigen grootsheid te gaan staan.

Voor mij is dat zo spannend, omdat ik mezelf moeilijk toestemming kan geven om een fout te maken. Terwijl ik ‘weet’ dat het onmogelijk is om foutloos door het leven te gaan. Of dat het op zijn zachtst gezegd uitermate saai is als je nooit een fout maakt. Dus naast allerlei beperkende overtuigingen mag ik geen fouten maken van mezelf. En toch wil ik zo graag mijn licht en energie delen en is er een supergroot verlangen om helemaal in mijn kracht te gaan staan.

Dus dit is wat ik doe. Ik kies elke dag weer voor mijn verlangen. En ik geef mezelf daarbij heel bewust toestemming om een riksdaalder te worden. En om fouten te maken, om het niet te weten, om een blog de wereld in te sturen zonder me druk te maken om de reacties. En om lief te zijn voor mezelf. Want ik ben het wel aan het doen! En ik hoop dat ik jou kan inspireren om hetzelfde te doen. Je leeft en dat is al een wonder. Maak er een fantastische dag van, zoek inspirerende mensen op en laat je voeden. Vertel de mensen om je heen dat je van ze houdt. Voel dankbaarheid voor wat er allemaal al is. En durf op je bek te gaan. Het leven is het waard om helemaal geleefd te worden!

 

Close your eyes and imagine the best version of you possible

That’s who you really are

Let go of any part of you that doesn’t believe it

– C. Assaad –


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >