Gisteren had ik een vriendin aan de telefoon. Ze was boos en ontevreden met zichzelf en ik hoorde haar dingen zeggen als ergens door heen breken en dat past helemaal niet bij haar. Als je in dat soort termen spreekt, dan weet je dat het je angst of je ego is die er zo’n voorstelling van maakt. Termen als losbreken, ergens door heen slaan, moeten en dwingen; het is je angst die aan het woord is. Want vanuit liefde is er altijd een oplossing die zachter is, die beter bij je past en die stapje voor stapje gaat.

Het is vaak je ongeduld die tegen je zegt als dat je al verder had moeten zijn, succesvoller moeten zijn, meer moeten hebben bereikt, etc. Het gaat over verwachtingen over jezelf. En het zegt me dat je het alleen aan het doen bent. Ik heb op mijn tafel in mijn praktijkruimte een spreuk van een theezakje liggen die mij ook iedere keer weer helpt: The place where you are right now, God circled on a map for you.

Je bent op de juiste plek op de juiste tijd. Je ontevredenheid of je ongeduld is een kwestie van voelen, ademen en jezelf gerust stellen. Het gaat voorbij. Soms vanzelf, soms met een beetje hulp. Ik heb dit meestal als ik mezelf ga bekijken door de ogen van een ander. Dan kijk ik van buitenaf naar mijn leven en dan vraag ik me af waarom ik niet succesvoller ben, waarom ik niet veel meer klanten heb, meer geld verdien, enzovoorts.

Mijn advies is: Stop! Stop met zo denken. Kap het af en ga wat anders doen. Adem diep en in en uit en weet dat het ook weer over gaat. Herinner jezelf er aan dat je precies op de juiste plek bent. Vergeef jezelf voor alle onaardige dingen die je dacht over jezelf. Wees lief voor jezelf en voel je aansluiting weer met dat wat groter is dan jij. Er is altijd hulp, vraag de engelen of andere helpers als het je niet lukt om je dwingende gedachten te stoppen. En kom weer terug in je grootsheid, in hoe mooi je bent, wat een prachtig en krachtig wezen je ook bent.

Kies voor liefdevolle gedachten over jezelf. En ontspan. Vanuit die ruimte, vanuit die weidsheid in jezelf komt de inspiratie. Sta open en ontvang. Je krijgt vanzelf een idee, een aanwijzing. Een regel uit een liedje, een titel van een boek dat een paar keer voorbij komt, het is altijd iets dat jij begrijpt. Als je die ingevingen volgt, dan zie je veel meer mogelijkheden dan vanuit je angstgedachten. En voel je weer dat je werkelijk veilig bent, ongelooflijk geliefd en dat je er helemaal mag zijn zoals je bent.

Laat maar los, alles wat je denkt te moeten zijn

– Maria Magdalena

 

Herkenbaar? En wil je graag oefenen met het kiezen voor liefdevolle gedachten? Je bent van harte welkom! Klik hieronder voor het maken van een afspraak


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >