Ik werd vandaag wakker en voelde me gehaast. Ik moet sporten, mijn training voorbereiden, mailtjes beantwoorden, het ging maar door in mijn hoofd. Ik voelde me druk en gespannen en ik besloot om niet te gaan sporten. En toen was er alleen maar opluchting! Dat gaf me rust. Maar tegelijkertijd ging het ook knagen, want sporten is goed voor me. En ik weet dat ik me na het sporten altijd heel lekker voel en dus moet ik misschien dan toch maar gaan?

Wat mensen over mij denken
En dit is waar ik last van heb, dat heen en weer gaan in mijn eigen hoofd. Herkenbaar? Dat je een beslissing neemt en direct ook weer de twijfel laat toeslaan? Inmiddels heb ik aardig door hoe dat komt. Dat komt doordat ik het altijd zo belangrijk maak wat ik denk dat andere mensen over mij denken. En dat weegt dan mee in mijn beslissingen. Alsof ik het moet kunnen uitleggen aan iemand waarom ik doe wat ik doe. En die gesprekken voer ik met mijzelf!

Volg je eerste ingeving
Vanmorgen vroeg ik me af wat de liefdevolle manier is om hier mee om te gaan. Want tegen mezelf zeggen dat ik me niet druk moet maken om wat andere mensen denken werkt niet. Ik stond in de keuken en vroeg me af, waar heb ik nu zin in? Ik besloot om mijn eerste ingeving te volgen. Ik ben een workshop gaan kijken van Gabby Bernstein, een Amerikaanse inspiratiecoach. En daar werd ik zo blij van! En vanuit de blijheid hadden al mijn taken voor vandaag een andere lading gekregen. Ze waren zo gedaan.

Durf ik voor mezelf te kiezen?
Vanuit dat goede gevoel kon ik zien dat ik altijd de keuze heb. Kies ik voor de angst en voor wat ik denk dat er van me verwacht wordt? Of kies ik voor de liefde en voor mezelf zijn? Dit is zo mijn thema, dat ik die keuze steeds opnieuw moet maken. Dus als je me binnenkort iets onverwachts ziet doen of je hoort me hardop zingen op de fiets, dan weet je dat het me gelukt is om te doen waar ik zin in heb . En de angst voor wat anderen van me vinden van me af te schudden. In ieder geval tijdelijk.

 

When you believe something is hard the Universe demonstrates the difficulty

When you believe something is easy the Universe demonstrates the ease

– Abraham Hicks –