Het was een tijdje stil op mijn Facebookpagina’s en ik heb al langere tijd geen blog geschreven. En dat is niet omdat er niets is om over te schrijven, integendeel! Maar ik heb ook gemerkt dat als ik ergens middenin zit, dat het onmogelijk is om er afstand van te nemen en er over te schrijven. Alle baksels gingen zo de digitale prullenbak in. Nu voelt het alsof ik ergens door heen ben gegaan en, nog belangrijker, ik heb weer inspiratie! En weet je wat daarvoor nodig was?

Dat ik weer ging geloven in mezelf en in mijn boodschap. Ik ben de laatste tijd veel bezig met onderzoeken wat Liefdevol met jezelf omgaan nu eigenlijk inhoudt. Wat betekent het voor mij? Voor een ander? Wat gebeurt er als je niet zo liefdevol voor jezelf bent? In mijn geval liep het niet zo als ik wilde, met mijn praktijk en met mijn training. En daardoor sloeg de energie helemaal terug naar binnen. Het voelde alsof ik het niet goed genoeg had gedaan, niet voldoende mijn best had gedaan. En ik de tekens van het Universum blijkbaar niet goed had uitgelegd. Kort gezegd, zelfbeklag. Nou, dat is in geen geval Liefdevol met jezelf omgaan!

Een gesprek met een hele lieve vriendin opende mijn ogen. Ik was bezig om te proberen iets te worden wat ik niet ben. En door me dat te realiseren, was er weer ruimte. Ruimte om te voelen wat bij mij past en wat niet. Toen kon ik voelen dat mijn bijdrage aan deze wereld nog steeds heel erg nodig is. Maar dat ik los mag komen van de vorm. Dat het niet zo is gelopen als dat ik graag had gewenst, doet helemaal niets af aan mijn boodschap en aan mij. Leren om liefdevoller met jezelf omgaan is wat ik de wereld te bieden heb! En daarin ben ik zelf ook nog aan het leren, want het is een thema dat op zoveel verschillende lagen raakt.

Wat heb jij nodig als je even niet in jezelf gelooft? Als je even niet je eigen kracht kunt voelen? Voor mij hielpen mijn lieve vriendinnen die een grenzeloos vertrouwen in me hebben en dat ook uitspreken. Het kan ook helpen je successen op te schrijven en deze iedere dag hardop voor te lezen. En een nog zachtere manier is om te voorkomen dat je het geloof in jezelf kwijt raakt door je bewust te zijn dat jij je gedachten niet bent. Dat het ego je weghaalt bij de bron van liefde die je ten diepste bent.

Wat er ook voor nodig is, als dit blog iets bij je raakt, kom in je kracht! Geloof dat wat jij te bieden hebt belangrijk is. Al ben je misschien niet degene die voorop loopt of ben je zelfs verlegen en kom je niet zo makkelijk voor je mening uit. In het goddelijk plan heeft iedereen zijn plek en die mag je helemaal innemen! Wil je daar hulp bij? Dan weet je me te vinden!


< terug naar wie ben ik  |  of maak een afspraak >